Agenda d'activitats

JORNADA CONSUMIN EN COOPERATIU. Cap a on anem?

Dissabte 22 d’abril a les 11h

A l'Ateneu Candela (C/ Montserrat, 136)

Organitza la Cooperativa de Consum Responsable de l’Ateneu Candela 

Som moltes les persones interessades en un consum alternatiu al model predominant, som molts els que hem escollit seguir un altre camí. Triem un consum responsable social i ambientalment, de proximitat o ecològic. Portem molts o pocs anys amb aquesta convicció, però cal adaptar-nos i evolucionar per a fer arribar el consum conscient a la vida actual i les necessitats d’avui en dia.

A la jornada coneixerem diferents experiències inspiradores:

El Cabàs (2006, Sant Cugat del Vallès): associació de consum de productes ecològics formada per 100 famílies que s’autorgantizen per consumir cistelles obertes amb 3 treballadors

La Ortiga (1993, Sevilla): Cooperativa de consumidors formada per més de 500 famílies amb 2 botigues obertes al públic. Els productors participen activament en la cooperativa i es decideixen conjuntament la política de producció i preus justos.

L’AMAP La Paca (2008, Baix Llobregat): associació entre productors i grups de consum que acorden la producció necessària per abastir els consumidors i fixan preus justos i estables. 

Per tal d’assegurar la correcta organització de les jornades i les previsions del dinar et demanem la inscripció a les jornades en aquest enllaç: 

_______________

ACTIVITATS DEL  BiciTerrassa Club (BiTer)

Cursos per aprendre a anar amb bici

TOTHOM AMB BICI!!

Tornen els cursos gratuïts de la Biciescola del BiTer

Aquest dijous 31 de març, el BiTer torna a oferir cursos gratuïts per aprendre a anar amb bicicleta des de zero, tots els dijous de 17 a 19h.

Aquests cursos estan adreçats a totes aquelles persones adultes que no han tingut l’oportunitat d’aprendre’n o per a les que fa temps que no practiquen i volen recuperar l’hàbit amb seguretat. Les persones que ja en saben i volen seguir practicant, poden venir també.

El punt de trobada és al Parc de Vallparadís (sota el pont de l’av. Jacquard). No cal portar bicicleta i l’activitat és gratuïta. Inscripció i més informació: info@biter.cat o en el punt de trobada. Aquest cursos són els dijous de 17 a 19h. També s’ofereix classes particulars en horaris a convenir.

Aquesta activitat és possible gràcies a l’equip de persones instructores voluntàries del BiTer i al suport de l’Ajuntament de Terrassa.

Des de l’inici de la Biciescola l’any 2012, unes 100 persones han après a anar amb bicicleta. L’objectiu del BiTer és fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport quotidià i com a activitat física saludable per a tots els públics.

Més informació:  http://biter.cat/biciescola

 

ELS DIJOUS AMB BICI

Cada dijous a les 8 del vespre davant de la Casa Baumann. No cal inscripció prèvia. Els recorreguts seran guiats per voluntaris del BACC i se circularà per carrers i carrils bici de la ciutat. El recorregut es concretarà en funció del nombre d’assistents i la seva durada serà de 1,5 hores aprox. Durant el recorregut es faran explicacions sobre els nous carrils bici, senyals i altres novetats sobre mobilitat a la ciutat, així com consells de circulació. Activitat gratuïta i oberta a tothom.
Activitat recomanada a partir dels 8 anys. Fins als 12 anys hauran de venir sempre acompanyats d’una persona adulta. A partir dels 13 anys, els menors d’edat podran venir sols sempre i quan portin una autorització signada pel pare, mare o tutor legal.
Mira les rutes urbanes de les sortides dels dijous al WIKILOC del BACC Terrassa, fes clic en aquest enllaç: WIKILOC   

 

______________________________________________

 

ALTRES ACTIVITATS

Oli d'oliva cooperatiu
 
L’agost de 2011, un grup local de la Cooperativa integral catalana a Terrassa es van interessar per l’oferiment de seguir una labor en 8 hectàrees de terreny plenes d’oliveres, arbres fruiters i horta, que el seu propietari cedia l'ús a qui l'estimès i desitjes cuidar-lo.
Fa un any que diverses persones han anat treballant i invertint el que podien per cuidar dels arbres i plantar a l’hort.   
Els recursos econòmics que s'han necessitat fins ara els han cobert amb la venda de productes d’horta, diverses fruites, l’elaboració de conserves ( tomàquet, faves, préssec i melmelades de calçots, cireres, carbassó, préssec, figues, poma…) i petites aportacions personals segons les seves possibilitats.


Ara però tenen el repte de finançar la transformació de les olives en oli, i donat que estem parlant d’una previsió de recollir uns 15000 kilos d’olives necessiten invertir uns recursos econòmics dels que no disposen encara.

Així doncs, per poder-se finançar sense dependre d’institucions ni entitats financeres, proposen que tots aquells que hi estiguin interessats facin una aportació per poder tirar endavant aquest projecte.

Si voleu més informació podeu consultar-la al següent enllaç:
Oli d'oliva cooperatiu.